WIE HEEFT RECHT OP EEN SCHOOLABONNEMENT?

 • Tussen 12 en 17 jaar? Dan heb je geen schoolattest nodig, je hebt automatisch toegang tot het voordelige schooltarief van €12/jaar.
 • Tussen 18 en 24 jaar?
  • Woon je officieel in Brussel?
   Student of niet, met het MIVB-abonnement 18-24 jaar Brusselaar ga je meteen op weg. Geen schoolattest nodig en je betaalt slechts 12 euro per jaar!
  • Je bent student, maar je bent niet officieel gedomicilieerd in Brussel? Stuur ons hieronder eerst je schoolattest.
   • Gebruik je enkel de MIVB? Dan beantwoordt het MIVB-schoolabonnement voor €12 per jaar aan al jouw behoeften.
   • Neem je af en toe ook de NMBS, de Lijn of TEC binnen Brussel? Met het Brupass-schoolabonnement voor €52 per jaar heb je een all-in!

Vanaf 3 kinderen tussen 12 en 24 jaar per gezin wordt het schoolabonnement nòg goedkoper. Je betaalt dan €0 voor een MIVB-schoolabonnement of €40 voor een Brupass-schoolabonnement. De korting geldt voor zowel schoolabonnementen als MIVB-abonnementen 18-24 jaar Brussselaar. Mix en match zoals je wil! Het schoolabonnement mag zowel een MIVB- als een Brupass-abonnement zijn.

Voorbeeld: Jullie zijn drie kinderen van 11, 12 en 19 jaar. Je broer van 12 jaar heeft een MIVB-schoolabonnement. Je bent zelf 19 jaar en je hebt een MIVB-abonnement 18-24 jaar Brusselaar. Als je jongste zus 12 jaar wordt, heeft ze recht op een korting op het derde gekocht of vernieuwd abonnement.

Mix en match zoals je wil! Meer info vind je hier.

Heb je een MOBIB-kaart van de NMBS, De Lijn of TEC en heb je met deze kaart nog nooit een ticket of abonnement gekocht bij de MIVB?
Dan wordt je schoolattest niet rechtstreeks geregistreerd.

Scan eerst je kaart aan een GO-verkoopautomaat en aanvaard de aankoopvoorwaarden vooraleer je het attest online gaat laden of kom rechtstreeks langs in een MIVB-verkooppunt met je schoolattest voor je eerste aankoop.


HOE KOOP IK EEN ABONNEMENT ?

 • Hou onderweg halt aan een van de 400 GO-automaten op ons netwerk, plaats de MOBIB-kaart op de lezer, betaal en het is gebeurd.
 • Liever online? Koop je abonnement in een paar klikken. Met een kaartlezer staat het abonnement bovendien meteen op de MOBIB-kaart.
 • Praat je toch liever met een mens dan met een machine? Ga naar een BOOTIK- of KIOSK-verkooppunt met de MOBIB-kaart en wij regelen het met de glimlach.

Vanaf 3 kinderen tussen 12 en 24 jaar per gezin wordt het schoolabonnement nòg goedkoper. Je betaalt dan €0 voor een MIVB-schoolabonnement of €40 voor een Brupass-schoolabonnement.De korting geldt voor zowel schoolabonnementen als MIVB-abonnementen 18-24 jaar Brussselaar. Je mag beide types abonnementen combineren om van deze korting gebruik te maken.

Is er een kind dat voor het eerst recht heeft op een van deze abonnementen en kom je daarmee aan 3 aankopen binnen je gezin? Update dan eerst je profiel door dit formulier in te vullen en krijg korting op het derde abonnement.

Om een schoolabonnement te kunnen kopen, stuur ons eerst je origineel schoolattest dat afgeleverd werd door een onderwijsinstelling in de Europese Unie en gedateerd is van het school- of academiejaar 2024/2025.

Je kan ook het schoolattest van 2024-2025 van de MIVB downloaden, invullen en laten ondertekenen door een onderwijsinstelling in de Europese Unie.

Enkel jpg, png of pdf, max 6mb

Na bevestiging zal je een confirmatie e-mail ontvangen.

De velden die aangeduid zijn met een * zijn verplicht in te vullen.

Je persoonlijke gegevens zijn belangrijk voor ons. De gegevens die je ons verstrekt stellen ons in staat jou een voorkeurstarief aan te bieden. Meer informatie vind je in onze Privacyverklaring. Als betrokkene heb je ook de mogelijkheid om jouw rechten uit te oefenen.

Nog geen persoonlijke MOBIB-kaart?

Klik hier.